Ένα νέο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της Sony

Ένα νέο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της Sony

Ένα νέο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της Sony

Το PlayStation Vita, η νέα φορητή κονσόλα της Sony, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 22 Φεβρουαρίου. Αν και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει -δικαίως- στα γραφικά και τα παιχνίδια, δεν αποκλείεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής να είναι τελικά άλλος.
 
Σύμφωνα με αναλυτές που παρακολουθούν την αγορά υψηλής τεχνολογίας, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το λειτουργικό σύστημα του PlayStation Vita και σε άλλα gadgets της Sony. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει το Vita OS σε smartphones και tablets.
 
Όσο η Sony κατασκεύαζε κινητά από κοινού με την Ericsson, το Android ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα smartphones της κοινοπραξίας. Η αποχώρηση της Ericsson, σε συνδυασμό μάλιστα με την αλλαγή ηγεσίας στη Sony, δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η Sony σχεδιάζει να εγκαταλείψει το Android, ωστόσο δε θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το λειτουργικό της Google. Στελέχη της Sony έχουν παραδαχτεί ότι οι πειραματισμοί με το Android υπάρξαν αδικαιολόγητα χρονοβόροι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στα updates.
 
Σε περίπτωση που το Vita OS υποστηριχτεί επαρκώς από τη Sony, δεν αποκλείεται να το δούμε και σε άλλες συσκευές. Είναι κρυφός πόθος κάθε εταιρείας να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις software και hardware, όπως κάνει η Apple με το iOS και τα iPhone/iPad.
 
Όλα αυτά, βέβαια, προϋποθέτουν ότι το Vita OS είναι σε θέση να προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία στο περιβάλλον ενός tablet/smartphone. Η πρώτη εντύπωση, πάντως, από το νέο λειτουργικό είναι θετική, όπως μπορείτε να δείτε και στην ειδική παρουσίαση των περιοδικών T3 και PlayStation.