Ειδική έκδοση του Firefox για το Metro interface των Windows 8

Ειδική έκδοση του Firefox για το Metro interface των Windows 8

Ειδική έκδοση του Firefox για το Metro interface των Windows 8

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση του Firefox browser, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά στο Metro interface των Windows 8. Έτσι, ο Firefox ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στη νέα εποχή των Windows.
 
Ως γνωστόν, το Metro interface είναι το εναλλακτικό περιβάλλον χρήσης των Windows 8 και προορίζεται για χρήση στις συσκευές με οθόνη αφής. Το design του είναι τελείως διαφορετικό από αυτών των "παραδοσιακών" Windows, οπότε πολλές εφαρμογές θα πρέπει να σχεδιαστούν εκ νέου για να λειτουργούν ικανοποιητικά. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, μπορεί όμως να βοηθήσει πολύ.
 
Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι μηχανικοί της Mozilla και αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ειδική έκδοση του Firefox. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς θα κάνουν στο θέμα της κατανάλωσης πόρων, ένα σημείο στο οποίο "΄πονάει" διαχρονικά ο Firefox. Το στοίχημα για τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τον browser είναι να δημιουργήσουν έναν πανάλαφρο και ταχύτατο Firefox, κάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο απ' όσο ακούγεται.
 
Η πρώτη παρουσίαση του Metro Firefox θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου και οι εκδόσεις alpha και beta θα πρέπει να αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.